Duurzaam wonen

U hoort het steeds vaker om uw heen, duurzaam wonen. Misschien heeft u er zelf ook al eens aan gedacht, wij informeren u graag over de mogelijkheden van duurzaam wonen:

ZONNEBOILERS:
De zonneboiler wint elk jaar meer bekendheid en dat is ook niet zo gek, wist u dat u met een zonneboiler tot maarliefst 60% per jaar aan energie kunt besparen? Goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee.

Ons advies: Wij adviseren u het SolarLine zonneboilersysteem van Nefit: 

Waarom: Nefit SolarLine is een uniek zonneboilersysteem voor warm water of verwarming. De geavanceerde collectoren zijn afgestemd op het Nederlandse klimaat. Elke collector haalt het hele jaar door uitzonderlijk veel rendement uit gewoon daglicht.
Via een gesloten circuit wordt het sanitaire water in de voorraadboiler verwarmd (afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht tot wel 80 á 90 graden). De royale, optimaal geïsoleerde boiler zorgt ervoor dat er nauwelijks warmte verloren gaat. De boiler wordt aangesloten op uw (bestaande) HR-ketel.

Wist u dat? Er op zonneboilers een hoge subsidie geldt van €500-€1500 Euro!

VAN HET GAS AF ??

WARMTEPOMP:
Nu of in de toekomst? Wij vertellen het u. 

Ons advies:

1) Investeer eerst in een goed geïsoleerd huis. Een goed geïsoleerd huis verbruikt minder energie, een logisch gevolg daarvan is dat u natuurlijk ook minder hoeft op te wekken.

2) Warmte stijgt, begin daarom altijd boven in uw woning met isoleren, daarna zijn de gevel, vloeren en zonnepanelen aan de beurt.

3) Breng uw huidig gebruik eens in beeld, schrijf op wat u verbruikt en stap bijvoorbeeld eerst eens over van de ouderwetse gloeilamp naar LED-lampen.

4) Laat uw c.v. installatie plaatsen door een erkende en gecertificeerde installateur, u zult zien dat u deze kosten na één of 2 seizoenen alweer heeft terug verdient door het juist inregelen en afstellen van de warmtepomp.

Tot slot nog even de voor- en nadelen van de warmtepomp:

Voordelen: 
– U bespaart energie.
– U bent klaar voor de toekomst.
– Uw woningwaarde stijgt.
– De warmtepomp kan ook koelen, een airco is dus niet meer nodig.
– Subsidies.

Nadelen:
– Aanschafprijs
– Belang van isolatie, een warmtepomp in een slecht geïsoleerd huis heeft weinig nut.
– De warmtepomp neemt veel ruimte in beslag, zowel binnenshuis als buitenshuis.
– Geluid
– Niet ieder systeem past in elke woning.

Kortom: Investeer éérst in een goede isolatie en als dit op orde is laat dan uw warmtepomp door ons installeren, zo bent u verzekerd van kwaliteit, vakmanschap en de juiste certificering.