Duurzaam wonen

U hoort het steeds vaker om uw heen, duurzaam wonen. Misschien heeft u er zelf ook al eens aan gedacht, wij informeren u graag over de mogelijkheden van duurzaam wonen:

ZONNEPANELEN:
De eerste en meest bekende zijn toch wel de zonnepanelen, u ziet ze dan ook steeds vaker in het huidige straatbeeld verschijnen.

Ons advies: Wij adviseren u de PV-Systemen van Nefit.

Waarom: Als het gaat om systemen voor het duurzaam opwekken van stroom levert Nefit hoogwaardige totaaloplossingen. Voor alle componenten geldt:
Made in de EU, volgens de hoogste kwaliteitsstandaard. De opbrengst van onze zonnepanelen ligt aantoonbaar hoger. Bovendien loopt de opbrengst van de meeste panelen na verloop van tijd terug. Met een systeem van Nefit heeft u harde garanties. Alleen op de toppanelen van Nefit krijgt u 30 (!) jaar garantie op het product zelf én op het vermogen. Dus een gegarandeerd hogere opbrengst en maximaal rendement op uw investering.

ZONNEBOILERS:SolarLine-systeem 3-300 HotTop
De zonneboiler wint elk jaar meer bekendheid en dat is ook niet zo gek, wist u dat u met een zonneboiler tot maarliefst 60% per jaar aan energie kunt besparen? Goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee.

Ons advies: Wij adviseren u het SolarLine zonneboilersysteem van Nefit: 

Waarom: Nefit SolarLine is een uniek zonneboilersysteem voor warm water of verwarming. De geavanceerde collectoren zijn afgestemd op het Nederlandse klimaat. Elke collector haalt het hele jaar door uitzonderlijk veel rendement uit gewoon daglicht.
Via een gesloten circuit wordt het sanitaire water in de voorraadboiler verwarmd (afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht tot wel 80 á 90 graden). De royale, optimaal geïsoleerde boiler zorgt ervoor dat er nauwelijks warmte verloren gaat. De boiler wordt aangesloten op uw (bestaande) HR-ketel.

Wist u dat? Er op zonneboilers een hoge subsidie geldt van €500-€1500 Euro!

VAN HET GAS AF ??

WARMTEPOMP:
Nu of in de toekomst? Wij vertellen het u. 

Ons advies: Natuurlijk plaatsen wij graag een warmtepomp voor u, dit kan een Hybride of Full Electric zijn. Er zijn echter een aantal belangrijke zaken waar wij u over willen informeren alvorens u overgaat tot aanschaf, namelijk:

1) Investeer eerst in een goed geïsoleerd huis. Een goed geïsoleerd huis verbruikt minder energie, een logisch gevolg daarvan is dat u natuurlijk ook minder hoeft op te wekken.

2) Warmte stijgt, begin daarom altijd boven in uw woning met isoleren, daarna zijn de gevel, vloeren en zonnepanelen aan de beurt.

3) Breng uw huidig gebruik eens in beeld, schrijf op wat u verbruikt en stap bijvoorbeeld eerst eens over van de ouderwetse gloeilamp naar LED-lampen.

4) Laat uw c.v. installatie plaatsen door een erkend vakman, vaak hebben mensen ‘goedkoop’ een duurzame installatie laten plaatsen door de kennis, van de buurman, zijn neef die dat wel even kon regelen voor een mooie prijs maar na de eerste koude dagen blijkt die warmtepomp het huis niet warmer te krijgen dan 18º C. Waarom? Dit heeft te maken met het Hydraulisch of waterzijdig instellen van de c.v. installatie. Erkende installateurs hebben hier speciale cursussen en trainingen voor gehad. Investeer dus in een goede installateur, u zult zien dat u deze kosten na één of 2 seizoenen alweer heeft terug verdient.

5) Begin bij het begin, denkt u bijvoorbeeld eerst eens aan een Zonneboiler, dit is een kleinere investering maar biedt u al een groot resultaat.

Tot slot nog even de voor- en nadelen van de warmtepomp:

Voordelen: 
– U bespaart energie.
– U bent klaar voor de toekomst.
– Uw woningwaarde stijgt.
– De warmtepomp kan ook koelen, een airco is dus niet meer nodig.
– Subsidies.

Nadelen:
– Aanschafprijs
– Belang van isolatie, een warmtepomp in een slecht geïsoleerd huis heeft weinig nut.
– De warmtepomp neemt veel ruimte in beslag, zowel binnenshuis als buitenshuis.
– Geluid
– Niet ieder systeem past in elke woning.

Kortom: Investeer éérst in een goede isolatie en als dit op orde is laat dan uw warmtepomp door ons installeren, zo bent u verzekerd van kwaliteit, vakmanschap en de juiste certificering.