Quooker

De Quooker was de allereerste kokendwaterkraan ter wereld en heeft zich sinds de uitvinding in 1970 ontwikkeld tot een onmisbare tool in keukens in de hele wereld.

Een Quooker bestaat uit een keukenkraan en een reservoir (boiler) in je keukenkastje. Er zijn verschillende mogelijkheden. Ga voor het gemak van een 3-in-1 kraan of een aparte kokendwaterkraan. Kies welke kraan bij u past:


QUOOKER CUBE:

Met de Quooker CUBE haalt u naast warm, koud en kokend water, nu ook koel bruisend en gefilterd water uit de Quooker-kraan. Het bespaart u tijd en ruimte, maakt het gebruik van plastic flessen overbodig en is helemaal veilig.

QUOOKER FLEX:
De Flex is een kokend waterkraan, uitgerust met een uittrekslang voor warm en koud water. Dankzij de kokend waterstop kan de Flex geen kokend water geven als de uittrekslang uitgetrokken is.

Verkrijgbaar in:  Chroom  Roestvrij staal

QUOOKER FUSION:
Kokend waterkraan en mengkraan in één. Verkrijgbaar met een ronde (round) of rechte uitloop (Square), te leveren in vier finishes, waaronder een mooie mat-zwarte uitvoering.

Verkrijgbaar in: Chroom /  Roestvrij staal / Steel / Zwart-mat / Goud

  

QUOOKER NORDIC TWINTAPS:
Mengkraan en kokend waterkraan in hetzelfde design. De kokend waterkraan is in hoogte verstelbaar, zo kunt u makkelijk een pan of kopje vullen zonder spatten.

Verkrijgbaar in: Chroom  / Steel

  

QUOOKER NORDIC SINGLE TAPS:
De kokend waterkraan uit de Nordic-serie is los verkrijgbaar, om te combineren met een willekeurige mengkraan. Deze kokendwater kraan is ook in hoogte verstelbaar.

Verkrijgbaar in: Chroom / Steel / Roestvrij staal

VEILIGHEID:
De Quooker is náást heel handig, vooral ook een zeer veilige keuze voor ieder huishouden. Dat heeft vier belangrijke redenen: 

De niet-massieve kokend waterstraal:
Omdat de straal uit druppeltjes bestaat en geen massieve straal is zult u uw handen terug getrokken hebben nog voor u zich écht brand. 

De kind veilige bedieningsknop:
Dankzij een uitgekiend beveiligingssysteem geeft een Quooker nooit zomaar kokend water. U moet de bedieningsknop eerst twee keer indrukken en vervolgens draaien. Pas daarna stroomt het kokende water uit de kraan.

Een geïsoleerde kraanuitloop:
Bij alle modellen is de uitloop goed geïsoleerd, waardoor u na het tappen van kokend water zich niet aan de Quooker zelf kunt branden. 

De Quooker kan niet omvallen:
Een Quooker staat vast op het aanrechtblad en kan daarom niet omvallen. Een waterkoker of een pan die op het vuur staat kan dat wel en die twee veroorzaken verreweg de meeste ongelukken met kokend water.

ENERGIEZUINIG:
Wie meerdere keren per dag kokend water nodig heeft, verbruikt met een Quooker niet meer energie dan met een waterkoker. Het geheim van dit lage energieverbruik zit onder het aanrecht. Dat leggen we even uit:

De Quooker houdt 3 of 7 liter water op een temperatuur van 110°C. Dat gebeurt in een reservoir onder het aanrecht, dat vacuüm geïsoleerd is. Dat houdt in dat de lucht in het reservoir zo ijl wordt, dat de warmte nergens naartoe kan. Daardoor heeft een Quooker maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren.

Met een Quooker COMBI(+) kunt u zelfs energie besparen. Deze reservoirs leveren niet alleen kokend water, maar ook warm water. Gebruik hem als keukenboiler en u hoeft nooit meer te wachten op warm water. We kunnen u een COMBI(+)-reservoir in de volgende situaties aanraden:

  • Wanneer je een keukenboiler hebt
  • Wanneer je CV-ketel zich op meer dan 6 meter afstand vanaf de kraan bevindt. 

Eerst even in het echt bekijken…
In onze showroom staat de Quooker Fusion Round en bijpassend reservoir opgesteld.
Tevens vindt u in onze showroom de diverse kleurenstalen en brochures en natuurlijk ons persoonlijk advies. Wij verwelkomen u graag op de Arendsweg 36 in Beverwijk!